IP Camera

Camerabeveiliging Noord maakt gebruik van digitale IP camera’s.  Een IP camera is een camera met een netwerkaansluiting , waardoor deze direct op uw computernetwerk kan worden aangesloten zowel bedraad als draadloos. Hierdoor kan het totale systeem eenvoudig uitgebreid worden. De camera’s welke wij gebruiken variëren tussen de 1 en 4 MP (Megapixel)  en zijn uitgerust met een hoogwaardige 1080p Full HD beeldsensor. Dit zorgt voor een haarscherp beeld zowel overdag als s’nachts. Een IP camera kan op afstand benaderd worden door uw smartphone, tablet of laptop voor het bekijken van live videobeelden waar en wanneer u maar wilt. We onderscheiden de volgende 3 soorten camera’s:

Binnen camera

De binnen camera’s welke wij gebruiken worden o.a. geplaatst in woonhuizen zoals in de gang, slaapkamer, woonkamer, kinderkamer, etc. Daarnaast worden ze ook IP Cameraveelal toegepast in winkels en kantooromgevingen. Ook kan men hierbij kiezen voor een camera met een grotere kijkhoek, zodat een groter gebied in de gaten gehouden kan worden wanneer de camera b.v. in een hoek wordt geplaatst. Daarnaast zijn alle binnen camera’s voorzien van automatische infraroodverlichting waardoor de beeldkwaliteit ook in het donker nog steeds haarscherp is.

Buiten  camera

De buiten camera’s welke wij gebruiken zijn allen waterdicht (IP66) en worden voornamelijk tegen gevels geplaatst.  Ook buitencamera’s zijn beschikbaar met een grotere kijkhoek, zodat een groter gebied in de gaten gehouden kan worden. Alle buiten camera’s zijn voorzien van automatische infraroodverlichting waardoor de beeldkwaliteit ook in het donker nog steeds haarscherp is.

IP Camera
PTZ camera

Een PTZ camera (Pan, Tilt, Zoom) kan draaien, kantelen en zoomen, waardoor een groter gebied in de gaten gehouden kan worden.  Het voordeel van dit type camera is dat men objecten kan bewaken zonder een vaste plek. Zoals b.v. een een geparkeerde auto welke niet altijd op dezelfde plek staat.  Doordat de camera ‘live’ te besturen is kan deze handmatig of automatisch op de juiste plek worden gericht. Ook is het op deze manier mogelijk om met één camera een groot gedeelte van een ruimte of terrein in de gaten te IP Camerahouden. Daarnaast kunnen ook personen of objecten gevolgd worden middels de zoomlens.  Ook als baby- of huisdierencamera is een PTZ camera vanzelfsprekend een uitkomst. PTZ camera’s zijn zowel voor binnen als buiten geschikt en zijn allen voorzien van automatische infraroodverlichting .